1. Salvezi o viata!
Vei fi mandru de tine ca ai salvat si ajutat la reducerea populatiei animalelor abandonate pe strazi! Exista milioane de suflete salvate care asteapta o casuta numai a lor, sau, macar o familie temporara!
De la un animalut timid, slab, sfios, il vei transforma intr-unul jucaus, sanatos, plin de viata, asteptandu-te in prag, gata-gata sa te faca sa zambesti cand intri pe usa dupa o zi plina la job.
2. Adoptia este mult mai ieftina!
Organizatiile ofera animale spre adoptie, iar acestea vin imunizate, sterilizate, cu tratamente impotriva parazitilor interni si externi la zi, si chiar microcipate! Iar acestea ar trebui incluse in taxa de adoptie, care are un cost mult mai mic decat preturile unui crescator sau pet shop. Cu diferenta de bani ai putea cumpara tot ceea ce iti este necesar pentru inceput: in cazul pisicilor, nisip, litiera, boluri, mancare, jucarii, copacei cu sisal pentru gherute, catnip.
Daca adopti de la organizatii, vei primi toate informatiile necesare, ai putea adopta animalutul care se potriveste perfect cu stilul tau de viata, vorbind cu personalul si punctand cum ar arata sau cum s-ar comporta animalutul de companie pe care il visezi! Ei te pot sfatui si iti pot propune profiluri de animale care au caracteristicile pe care ti le doresti! Tu doar mergi acolo, priveste-l in ochi si ia-l acasa!
3. Descurajezi crescatorii neautorizati!
Purrrfect Pets este impotriva crescatorilor neautorizati si pentru motive bine intemeiate.
Cand cumperi, ii incurajezi pe acestia sa produca si mai mult! Cei neautorizati vor produce animale fara pedigree, de multe ori purtatoare de boli, pe care va trebui sa le tratezi tu, cumparatorul. Daca exista cerere, oferta va fi din belsug, iar ei pot tine femele pentru a naste pui la nesfarsit, ca pe niste sclave, in conditii greu de imaginat. In unele cazuri, acestea nu vad lumina zilei pe durata intregii vieti! Ei vor face toate aceste lucruri pentru profit.
Adesea rasele inginerite de om vin cu complicatii medicale pentru animalutul “inventat”. De exemplu, in cazul animalelor brahicefalice (bulldog, persana, etc.) pentru un nas turtit si dragut dam la schimb o respiratie corecta cum pentru o blana pufoasa si bogata platim prin boli de piele daca aceasta nu este ingrijita corespunzator. Animalele de rasa au adesea probleme de sanatate. Nu incuraja si tu aceste practici. Daca toti am adopta atunci nu ar mai exista cerere pentru aceste “animale de laborator”.
4. Pisicile aduc buna dispozitie!
Nu poti cumpara iubirea, dar o poti adopta si aduce acasa! Iar aceasta iubire si recunostinta va fi pe viata! Ii vei vedea cum vin la tine, dornici de afectiune, joaca, tandrete, sau pur si simplu, isi doresc sa se intinda langa tine, torcand, pentru cateva momente de leneveala impreuna. Parca ai vrea si tu sa te asezi catusi de putin, langa ei, parca te ademenesc acolo, nu?
Sa nu uitam ca acestea simt atunci cand noi nu suntem bine si vin sa ne vindece durerile, fie ele trupesti sau sufletesti.
Oamenii de stiinta au descoperit ca torsul pisicii are o frecventa de 25-150 Hz, acesta ajutand felina sa-si vindece eventualele dureri ale muschilor sau ale oaselor. Acesta poate ajuta si in cazul oamenilor cu fracturi, dureri de muschi, sau chiar poate estompa suieratura respiratorie acuta.
Datorita lor, riscul ca oamenii sa faca atac de cord s-a diminuat cu 40%, reducand stresul si anxietatea, asadar, imbunatind starea de sanatate a inimii, arata studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea din Minnesota.
Copiii care se nasc intr-o familie unde exista pisici, au un risc mai redus de a dezvolta astm sau alergii.
Luand toate aceste lucruri in consideratie, pisicile au ajuns animale de terapie in spitale, clinici si azile de batrani, alinandu-le acestora singuratatea, dar si aducandu-le zambete pe buze.
Cum te mai ajuta pisicile?
Daca nu reusesti sa te trezesti dimineata, ele vor avea grija sa o faca, iar tu vei avea o labuta pe piept si vei vedea un nas mic si umed in fata. Wake up and feed me, hooman! 😀
5. Adoptand unul, salvezi doi!
Adaposturile sunt pline cu animale pe care nu le doreste nimeni! Au fost nascute sau abadonate pe strazi. De obicei, adaposturile care sunt extra pline ajung la a eutanasia animale tocmai din aceasta cauza: lipsa de locuri. Astfel ca, daca adopti un suflet de acolo, i-ai face loc altuia care chiar are nevoie de siguranta!
Daca adopti un catel, trebuie sa stii ca acestia aduc oamenii mai aproape!
Plimbandu-l in jurul blocului sau casei, te ajuta sa intri in comunitatea iubitorilor de blanosi. Incepi sa cunosti oameni cu aceleasi preocupari si puteti schimba idei despre ce implica viata cu patrupezi.
In concluzie, avem cel putin 5 motive intemeiate sa adoptam sufletele care ne asteapta negresit in adaposturi, cazari temporare, sau chiar pe strada: salvezi o viata, adoptia este mult mai ieftina, descurajezi crescatorii neautorizati, pisicile aduc buna dispozitie, si nu in ultimul rand, cand adopti un suflet, salvezi de fapt doua!
Adopta!
Salveaza o viata acum!